När du har annonserat ut din bil och blivit kontaktad av en intresserad köpare finns det ett antal steg som du rekommenderas ta. Det första du bör göra är att kolla upp köparen och se till att hen är personen de sägs vara. Fråga gärna om legitimation.

Köpare vill gärna undersöka bilen själv och provköra den. Det bör du låta hen göra, men tänk på att alltid åka med när hen provkör. Vissa ber även att låta en mekaniker ta en titt på bilen för att dubbelkolla att allting i din annons stämmer. Du kan nämligen bli stämd av köparen ifall du inte varit helt ärlig i affären.

Ser allting bra ut och köparen vill gå igenom med affären måste ni komma överens om ett par saker. Skriv alltid ett köpekontrakt tillsammans så det inte blir några missförstånd. Kommer ni överens om delbetalning måste detta ingå i kontraktet. Betalningen är väldigt viktigt. Acceptera endast betalning som du är säker på kommer gå igenom, Swish är ett bra alternativ. Skulle det gälla en större summa rekommenderas det att du går till banken tillsammans med köparen för att göra betalningen.