Audi har en relativt komplicerad bakgrund, men kort sagt kan vi säga att det startades under början av 1900-talet av August Horch. August var tvungen att lämna sitt företag, Horch, och valde då att skapa Audi. Under början av 1930-talet sammanfördes dock Horch och Audi tillsammans med Wanderer och DKW. De skapade tillsammans Auto Union, det var också vad som skapade idén till logotypen som består av fyra ringar. Varje ring står alltså för ett av de separata företagen.

Audin som vi känner till idag kom först till på mitten av 1960-talet efter att Volkswagen köpte Auto Union. De fick även med NSU på köpet, ett företag som hade väldigt stor erfarenhet av att skapa framhjulsdrivna bilar på den tiden. Det var dessutom exakt vad Volkswagen behövde. F103 var en av de första moderna Audi-modellerna.

Företagets största genombrott skedde dock med Quattro, vilket är en sportmodell, fyrhjulsdriven. Den kom ut i början på 80-talet. Den hade som störst framgångar i rally.

Därefter har Audi fortsatt att utvecklas och idag går det att beskriva som ett av de största premiummärkena i Tyskland, tillsammans med Mercedes-Benz och BMW. Dock är det även ett av världens mest populära bilmärken.