När det är dags att skaffa ny bil är en av de viktigaste frågorna hur du ska använda bilen – var ska den köras, i vilken typ av omgivning och hur miljövänlig kan bilen bli? För körning i lite tuffare terräng och väder är en SUV ett bra alternativ, och som laddhybrid blir den också snällare mot miljön.

Tips för SUV som laddhybrid

Var någonstans du främst ska köra din bil är en viktig fråga inför ett nytt köp. Ligger fokus mest på stadskörning är en SUV inte det bästa alternativet, inte minst för att det är en stor bil som ibland blir svår att smidigt köra runt med i stan. Bor du däremot ute på landet eller mer otillgängligt kan en SUV passa dig bättre då den är kraftfull och har lättare att på ett säkert sätt ta sig an is och snö, backar och dalar. Du sitter samtidigt högre placerad än i en vanlig personbil, vilket gör att du får en bättre överblick runt omkring dig när du är ute och kör.

Att välja en SUV som dessutom är laddhybrid gör det möjligt att välja en mer miljövänlig körning på el samtidigt som du har tryggheten av en bränslesnål motor. I Sverige är det väldigt populärt med laddhybrider vilket gör att marknaden växer starkt och du har många varianter att välja mellan. Att ha ett stort utbud av den här biltypen är positivt då det är bra att till exempel kunna jämföra hur långt du kan köra på elmotorn, så att du får den typ av bil som passar just dig bäst. Köper du en SUV som laddhybrid kan det vara bra att veta att när bilen kör på bränsle så drar den mer än vanligt på grund av att det är en tung bil. Det är på grund av sådana här faktorer som det är viktigt att titta på vilken typ av körning som är vanligast förekommande för dig.

Sätt dig ner och fundera och planera ditt bilköp. Skaffa en bil som passar dina behov men som ändå är så miljövänlig som det går utifrån förutsättningarna. Prata med andra som har erfarenhet av den bil du är intresserad av så får du lätt reda på för- och nackdelar. När du hittar rätt kommer bilen ge dig glädje under många år framöver, så låt planeringen ta den tid som krävs.